Våre bær

Vi har sorten Glen Ampel. Den er opprinnelig fra Skottland og bærene er store, faste og fine. Bærene holder seg godt under lagring og egner seg til frysing, sylting, røring og spising. Smaken er frisk og bærene inneholder en god del C-vitaminer, noe A- og B-vitaminer og antioksidanter.

Om bringebær

Bringebær er en staude som er vanlig i hele Norge. Planten kjennetegnes ved at den har pigger langs greinene og får små røde bærhamser etter blomstring – men på noen få steder er det også funnet gule bringebær. Skuddene er to-årig og kommer med bær kun i det siste året. Om man gror planten selv, er det dermed mulig å fjerne skuddene etter de har gitt bær. Ellers trenger planten ekstra fuktighet under bærmodningen for at bærene skal bli saftig. Får den ikke dette, blir bærene knudrete.

Habitat

Bringebær vokser typisk i forstyrret skog, det vil si steder det har vært ingrep som kvisting av kantvegetasjon og veibygging. Dette er typiske områder det lett kan danne seg pionervegetasjon av bringebær.
Planten brer seg med sideskytende jordstengler som danner nye skudd et stykke bortenfor den første planten. Luking av bringebær kan dermed være vanskelig. Planten kan dessuten danne tette og stikkende kjerr som det gjerne er ubehaglig å ferdes igjennom.

NAVN PÅ ANDRE SPRÅK
SVENSK:  Hallon, Skogshallon
DANSK:  Hindbær
ISLANDSK:  Hindber
FINSK:  Vattu, Vadelma, Vaapukka
ENGELSK:  Raspberry, Red raspberry, European red raspberry, Wild raspberry
TYSK:  Himbeere, Waldhimbeere
FRANSK:  Framboise, Framboisier, Ronce du Mont Ida
SPANSK:  Frambueso
JAPANSK:  Ezo-ichigo
Kilde: Wikipedia
bringebær
I årets sesong har følgende produkter:
Bringebær løse i kurv, spiseklare
Bringebærsaft
Bringebærhonning
Bringebærdrøm
Bringebæreddik
Bringebærgele
Bringebærsyltetøy
Bringebærgløgg
I tillegg har vi også:
Ripssaft
Hylleblomstsaft
Rabarbarasaft