Annes Bærpai

Bærpai med bringebær6 porsjoner

Paibunn:

200 g hvetemel
150 g smør
2 ss vann

Eggekrem:
4 dl melk
1 stk. vaniljestang eller litt vaniljesukker
4 stk. eggeplomme
½ dl sukker
1 ss maisennamel

500 g bringebær eller blåbær
evt. blader av sitronmelisse
Fremgangsmåte:
Smuldre smør og mel, tilsett vann og elt til en fast deig, gjerne i en matprosessor. Avkjøl deigen noe og kjevle den ut mens den fortsatt er litt myk. Du kan også trykke deigen direkte ned i paiformen. Prikk deigen med gaffel for å unngå at den hever seg.

Stek i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter til bunnen er svakt gyllen.
Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann.

Fyll den avkjølte paibunnen med eggekrem og legg tett i tett med bær fra midten og utover til det er igjen et par centimeter til kanten. Pynt med sitronmelisseblader i feltet uten bær.