Bringebærmarengs

Bringebærmarrengs

Ingredienser:
3 eggehviter
175 g sukker
1 ts maisenna
25 g mørk sjokolade

Til fyll:
175 g mørk sjokolade
4½ dl kremfløte
350 g friske bringebær
Smeltet sjokolade

Fremgangsmåte:
For å lykkes med marengs må bollen du bruker være helt ren og fettfri. Ellers er det umulig å piske eggehvitene riktig.

Pisk eggehvitene så stive at de står av seg selv. Visp inn halvparten av sukkeret litt etter litt og fortsett å vispe til massen blir helt stiv og seig. Bruk en metallskje og vend forsiktig inn resten av sukkeret, maisenna og revet mørk sjokolade.

Legg bakepapir på en plate og tegn tre rektangler på 10 x 25 cm på papiret. Bruk en kakesprøyte med 1 cm åpning, og sprøyt marengsblandingen i striper tett i tett tvers over rektanglene på bakepapiret.

Stek marengsen i ivnen ved 140°C i 90 min. Ta den ikke ut av ovnen, men slå av ovnen og la marengsen kjøle seg ned sammen med ovnen før du åpner døren.

Smelt sjokoladen og smør den over to av marengsplatene. Pisk fløten til krem. Når sjokoladen har stivnet, legger du en marengsplate med sjokolade på et fat. Dekk den med krem og bringebær, og legg på den andre marengsplaten med sjokolade. Legg på enda en tredjedel krem og bringebær, og legg siste marengsplaten på toppen.Pynt den øverste marengsplaten med resten av kremen og bringebærene, og dekorer til slutt med tynne striper smeltet sjokolade.

1 svar

Comments are closed.