Bringebæriskake

Foto: Magnar Kirknes1 stor kurv friske bringebær
4 store eggeplommer
100 g sukker
1 dl vann
1 vaniljestang, splittet
2 ½ dl fløte
50 g marengs (pikekyss)
sitronmelisse og tynne franske
vafler til pynt

Kjør halvparten av bringebærene i en hurtigmikser til jevn puré. Gni pureen gjennom en sil for å få vekk frøene.

Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha vaniljestang, frø, sukker og vann i en liten kasserolle. La sukkerlaken fosskoke i fire minutter til sirupskonsistens.

Pisk eggeplommene i kjøkkenmaskin til de blir lysegule. Tilsett sirupen mens maskinen går og pisk videre til eggedosisen har romtemperatur.

Pisk fløten til krem og vend den inn i eggedosisen. Bland til slutt inn grovknust marengs.

Kle en liten brødform (1 ½ l) eller en liten rund kakeform med bakepapir. Hell i isblandingen og bringebærpureen lagvis. Trykk ned noen hele bringebær her og der. Sett iskaken i fryseren og la den stå der i minst 6 timer.

Pynt med friske bringebær, knust marengs, sitronmelisse og kjeks.

Denne oppskriften er laget av Lise Finckenhagen
Foto: Magnar Kirknes